';

SLOVENSKÝ ŠÉFKUCHÁR ZBIERAL DESAŤ ROKOV SKÚSENOSTI V ZAHRANIČÍ A DNES VEDIE KOŠICKÚ REŠTAURÁCIU PRIMI 

Daniel Širota sa narodil v Prešove, kde neskôr ukončil štúdium na súkromnej obchodnej škole. Už ako študent pracoval v miestnych reštauráciách, aby získal čo najviac skúseností.

Pracoval po nociach až dovtedy, kým v osemnástich rokoch neodišiel aj spolu s kamarátom do Írska. Začiatky preňho neboli ľahké; nevedel po anglicky a prácu si našiel až po dvoch mesiacoch, mal kopec dlhov a za prácou cestoval denne aj sto kilometrov.

Mladý a talentovaný šéfkuchár vedie tým kuchárov v košickej Primi od samého začiatku.

Po dlhých rokoch v zahraničí sa Daniel rozhodol vrátiť na Slovensko, aby sa s nadobudnutými skúsenosťami mohol rozvíjať a posúvať sa v svojom odbore profesionálneho kuchára vo svojej domovine.

Skúsenosti od Jamieho Olivera sú na nezaplatenie.

Kuchár, ktorý desať rokov pracoval v reštauráciách v Írsku, kde získaval skúsenosti aj v podniku svetoznámeho Jamieho Olivera, dnes šéfuje kuchyni v novootvorenej reštaurácii Primi v Košiciach. To je Daniel Širota.

Prešovčan zavesil volejbalový dres na klinec a odišiel variť k Jamiemu Oliverovi.

Daniel pracuje ako zástupca šéfkuchára v reštaurácii v Írsku. Po odchode do zahraničia nemal žiadnu prácu a kopec dlhov. Postupne sa na nové prostredie  adaptoval, chvíľu pracoval ako kuchár aj v reštaurácii Jamieho Olivera, dnes zastupuje šéfkuchára v špičkovej reštaurácii.

Daniel Širota: Môj recept

Už ako osemnásťročný som odišiel do Írska, kde som pôsobil ako sous chef v reštaurácii Hartes pod vedením šéfkuchára Barryho Liscombeho. Takisto som pracoval ako sous chef/kitchen manager pre sieť talianskych reštaurácii Dunne & Crescenzi, ako line chef Jamies Italian Dundrum a v reštaurácii Seagrass Mediterranean Cuisine ako sous chef.

Po 10 rokoch som sa vrátil na Slovensko. Teraz posledných 5 rokov stojím za úspechom reštaurácie Primi v Košiciach, otvorením nového Ria v Bratislave  a zároveň spolupracujem na ďalších projektoch ako konzultant.
Prostredníctvom svojho cateringu na eventy a iných udalostiach sprostredkúvam  zážitok v podobe nezabudnuteľného jedla.

Rauty, bankety, firemné akcie, teambuilding, živé varenie, plesy, bály, grill party, svadobné hostiny, degustačné a tematické večere pre 2 osoby až po ples v opere.

Magazín Trend ma v roku 2020 zaradil do rebríčka “ TREND TOP  ŠÉFKUCHÁR “ ktorý vybral 20 najlepších šéfkuchárov.

0
rokov
VÁŠNE PRE GASTRONÓMIU

Kontakt pre média