';
Image module
Image module

Head chef

Daniel Širota

Daniel počas 10 rokov pôsobenia v zahraničí prešiel od stážistu u Jamie Olivera až po najprestížnejšie európske reštaurácie. Množstvo nazbieraných medzinárodných skúsenosti sa rozhodol zúročiť na Slovensku.

Po príchode spojil svoju profesijnú kariéru so skupinou MEDUSA group kde mal príležitosť vybudovať reštauráciu ktorá sa stala jednou z vlajkových lodí tejto najväčšej gastro skupiny na Slovensku. Reštaurácia Primi v Košiciach dnes patrí k najznámejším a najnavštevovanejším prémiovým reštauráciám v meste. Po veľmi úspešných 3 rokoch na pozícií šéfkuchára v Primi dostal možnosť rebrandovať a kompletne prebudovať legendárnu reštauráciu Rio v Bratislave, kde následne tiež pôsobil ako Šéfkuchár. V súčasnosti Daniel Širota pôsobí na pozícií Brand Chef pre MEDUSA restaurant.
Popri úspešnej kariére v najprestížnejších reštauráciách na Slovensku sa mu podarilo otvoriť spolu so spoločníkom prémiový street food koncept MANNO ktorý zožral hneď v prvých dňoch po otvorení veľký záujem bežnej verejnosti, gastro gurmánov ale aj veľa mediálnej pozornosť.
MANNO je koncept zameraný na kvalitné hovädzie mäso od overených dodávateľov. V ponuke zákazník môže nájsť vyzreté mäsa ako tomahawk alebo T-bone steak, vysokú roštenku z Uruguaju, či burger s foie grass.
Jeho autorským ale predovšetkým srdcovým projektom je Fine Event & Catering by Daniel Širota kde sa spolu s tímom špičkových kuchárov, baristov a servisom venuje kreatívnym eventom, štýlovým záhradným party, degustačným večerom, prominentným svadbám na rôznych zaujímavých miestach po celom Slovensku.

Vychutnajte si špeciality od skutočného šéfkuchára

Všestranná kuchyňa pre každého

Nie je umením variť svetovú kuchyňu.

Umením je priniesť svetové recepty do slovenských podmienok a pripraviť ich pre lokálneho zákazníka v požadovanom štandarde a kvalite.

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image